Ulunda Teknik AB produserer metallkomponenter med Kimla BPF CNC-router

Svenska Ulunda Teknik produserer aluminiumskomponenter med Kimla BPL CNC-fres. Her forteller Janne Köngäs om virksomheten deres og hvorfor de valgte et CNC-fresebord fra Kimla

Kimla BPFL CNC-router

 

Om Ulunda Teknik

Ulunda Teknik startet i 2010 og noen år senere, i 2019, ble Ulunda Teknik AB dannet. Hos familiebedriften produseres aluminiumskomponenter hovedsakelig for forsvarsindustrien. I tillegg har Ulunda Teknik kunder innen bil- og marinindustrien, med flere bransjer.

Hos Ulunda Teknik bearbeides i hovedsak 2 – 20 mm aluminium og det meste av det som leveres til kundene foredles ved hjelp av et Kimla CNC fresebord. Her produseres alt fra kjøretøyinteriør, antennefester, stativer og paneler til designerlamper og skilt. Områdene hvor Ulunda Teknik er helt i front er aluminiumsprofiler og bøyde plateprodukter med utsparinger, dobbeltsidig kantavfasing og gjengehull. Alt gjøres ferdig direkte i maskinen.

Metallkomponent

 

– Fresebordet vårt er en Kimla BPFL CNC-fres i størrelse 1,6 x 6,1 meter med dobbeltbord, lineærmotorer, 12 kW HSK-F spindel, dobbel verktøyveksler (12+12) og innebygget Renishaw måleprobe. Vi har også 250 x 6100 aluminium T-spor langs hele maskinen. Som en ekstra mulighet har vi også et rektangulært hull i midten av bordet, hvor vi kan plassere emner og behandle endestykker, sier Janne Köngäs, daglig leder og eier i Ulunda Teknik AB.

Produktion hos Ulunda Teknik AB

 

Hvorfor falt valget på Kimla?

– Jeg er kjent med bransjen og de ulike leverandørene der ute. Det er nok av gode maskiner, men Kimla skilte seg ut. De er i absolutt verdensklasse når det kommer til maskinkonstruksjon og de utvikler sin egen elektronikk og programvare. Kombinasjonen blir utrolig kraftig. For eksempel har vi automatisert genereringen av G-kode med Kimlas «Stages Generator» hvor G-kode påføres basert på lagnavn i klippefilen. Maskinen er rask (1 meter per sekund), har maksimal presisjon med sine digitale vekter og krever svært lite vedlikehold, avslutter Janne.

Det er alltid noe spennende som skjer på Ulunda Teknik. Følg dem gjerne på sosiale medier, vel verdt et besøk!

 

Ulunda Teknik AB på YouTube

Kimla CNC BPF

 

 Demo: Vi viser gjerne hvor anvendelige Kimlas CNC-produkter er og hvordan de kan integreres i deres produksjon. Vi kan utføre tester tilpasset dine spesifikke bruksområder og med ditt eget materiale.

Velkommen til en demo i vårt showroom i Bergen. Vi tilbyr også demonstrasjoner via videokonferanse.

Last ned brosjyre

Back to Top

Related articles