FAQ - Materialer for Lasermerkemaskiner

Utforsk et bredt utvalg materialer for laserkutting og gravering, inkludert tre, akryl, plast, skinn, papir, glass, stein og metall.

FAQ - Materialer for Lasermerkemaskiner

Hvilke materialer kan en lasermerkemaskin bearbeide?

Graveringsmaterialer laminater finer mdf akryl for laser

En lasermerkemaskin kan bearbeide materialer som tre, akryl, plast, skinn, papir, glass, stein, gummi, skum, kork og metallbelagte materialer.

Hva er forskjellen mellom en CO2-laser og en fiberlaser?

En CO2-laser er ideell for å gravere og kutte de fleste materialer, mens en fiberlaser er best for direkte merking på ubehandlet metall og plast uten bruk av merkespray.

Kan CO2-laser brukes til å merke metall?

Lasermerke metall med Epilog laser

Ja, men det kreves vanligvis bruk av metallmerkespray eller pasta for å merke ubehandlede metaller, mens belagte metaller kan merkes direkte.

Hva er fordelene med å bruke en fiberlaser for metallmerking?

En fiberlaser kan merke direkte på ubehandlet metall uten behov for forhåndsbehandling, noe som gjør graveringsprosessen raskere. Den kan også merke keramikk, stein og ulike typer plast.

Hvilke typer tre kan bearbeides med en CO2-laser?

Lasergravere Tre Finer MDF med laserkutter

En CO2-laser kan bearbeide ulike tresorter som MDF, kryssfinér, eik, løvtre, valnøtt og kirsebær, blant andre.

Hva er traffolyt graveringsplater?

Graveringsplate laminat traffolyte for laser

Traffolyt graveringsplater er plastlaminater med to farge-lag, hvor det tynne topplaget fjernes under graveringen for å avsløre en kontrastfarge.

Hva bør man tenke på når man bruker akryl i laserapplikasjoner?

Akryl for laser Perspex akrylglass

Det er viktig å velge riktig type akryl og justere laserinnstillingene for å oppnå ønsket resultat, spesielt med tanke på materialets tykkelse for å unngå smelting eller deformering.

Kan laser brukes til å kutte og gravere papir?

Ja, laser kan effektivt brukes til å kutte og gravere papp og papir. Trepapp gir mindre brente kanter og har bedre skjæreegenskaper enn bokpapp.

Hva er en klebematte og hvordan brukes den i lasergravering?

Klebematte seklema for laser og fres

En klebematte brukes til å feste materialet som skal graveres eller skjæres til graveringsoverflaten, for å forhindre slipp og forskyvning. Den er enkel å fjerne og kan gjenbrukes.

Hvordan kan jeg kontakte Alvøen AS for råd om merkebehov?

Du kan kontakte Alvøen AS via skjema under for en uforpliktende samtale om ditt merkebehov. De har lang erfaring og tilbyr både maskiner og materialer for permanent merking.

Kontakt oss

Back to Top

Related articles