MDF til laserkutting- og gravering

MDF til laser har en veldig glatt overflate som gjør den ideell for maling, gravering, laminering eller påføring av finer.

MDF for Laser: Perfekt for Skjæring og Merking

MDF, eller Medium Density Fiberboard, har lenge vært en favoritt blant håndverkere og produsenter for sitt allsidige bruksområde og lette håndtering. Med bruk av laserteknologi har MDF fått enda flere kreative muligheter. Ved å kombinere MDF med laserteknologi, åpner det seg en verden av muligheter for både raske prototyper og presis merking.

Se vårt utvalg av formater og tykkelser her

Lasermateriale av høy kvalitet for optimale resultater

Alle MDF-plater er ikke laget på samme måte. Variasjoner i treinnhold, liminnhold og densitet kan ha stor innvirkning på resultatet. Derfor har Alvøen valgt MDF-plater som har gjennomgått grundig forskning og testing sammen med laserteknologi. Vi leverer dermed plater som som er optimalisert spesielt for laserskjæring og merking.

MDF For laser naturfarget 6mm 3mm 2mm
MDF For laser gjennomfarget sort 3mm tykkelse

Valg av Tykkelse og Farge på MDF

For å sikre minst mulig misfarging i kantene og for rask og ren skjæring, har 3 og 6 mm tykke plater blitt foretrukket. Denne tykkelsen sikrer også stabilitet og enkel håndtering under laserkutting. 2mm platene er noe hardere, men gir høy skjærehastighet. De sorte 3mm platene er gjennomfarget, og de brente kantene skjules av fargen..!

Allsidighet og Holdbarhet utenom laserbearbeiding

MDF-platene er ikke bare egnet for laserskjæring, men de kan også overflatebehandles og freses etter behov. Platene er gjennomfargede og det gjør dem ideelle for møbelproduksjon, listverk, dekorelementer og mye mer. Produktets formstabilitet gjør det egnet for bruk i et bredt spekter av innendørs applikasjoner, inkludert kjøkken- og baderomsinnredninger, hyller, og høyttalere. Den jevne overflaten gjør dem også ideelle for lakkering.

Miljøvennlig Produksjon

I tillegg til å levere produkter av høy kvalitet, legger produsenten vekt på miljøvennlig produksjon. Dette sikrer ikke bare et godt sluttprodukt, men også en bærekraftig tilnærming til produksjonsprosessen.

Epilog Laser: Lasermaskiner utviklet for skjæring og merking

For de som har behov for en pålitelig lasergraveringsmaskin, er Epilog Laser en ledende aktør i markedet. Deres lasersystemer er ideelle for MDF-prosjekter, og deres fleksibilitet gjør dem uslåelige for alt fra prototyping til produksjon. Ved å kombinere Epilog Laser med kvalitets-MDF, kan håndverkere og produsenter ta sine prosjekter til neste nivå.

Formatoversikt finner du her

Hva kan du lage med MDF i en laserkutte- og graveringsmaskin?

MDF (Medium Density Fiberboard) er et populært materiale å jobbe med på en laserkutter-graveringsmaskin på grunn av sin jevne overflate og rimelige pris.

Her er noen ting du kan skape med MDF:

Skilt og dekorative plater: MDF kan enkelt kuttes i forskjellige former og størrelser, noe som gjør det ideelt for å lage skilt og dekorative plater. Du kan også gravere tekst eller mønstre på overflaten for å tilpasse dem ytterligere.

Puslespill og spill: Med en laserkutter kan du lage unike puslespill og brettspill i MDF. Enten det er et tradisjonelt puslespill med bilder eller et skreddersydd brettspill med unike brikker, er MDF et flott materiale å bruke på grunn av sin holdbarhet og presisjonen til laserkuttingen.

Modeller og prototyper: MDF er også egnet for å lage modeller og prototyper av produkter. Enten det er en arkitektonisk modell, en prototypisk emballasje eller et produktutseende, kan MDF gi deg den nødvendige stabiliteten og nøyaktigheten for å utføre prosjektet.

Kunst og håndverk: Med MDF kan du også lage et bredt spekter av kunstneriske og håndverksmessige produkter. Dette kan inkludere alt fra veggbilder og skulpturer til smykker og dekorative bokser. Laserteknikken gjør det mulig å skape intrikate detaljer og teksturer på MDF-overflaten.

Maskin- og elektronikkbeslag: MDF er også nyttig for å lage beslag til maskiner og elektronikk. Dette kan inkludere monteringsplater, kabinetter eller enhetsholdere. MDF kan tilpasses nøyaktig til spesifikasjonene til de enhetene eller komponentene du jobber med.

Besøk Alvøen AS nettside for mer informasjon om MDF-produkter og Epilog Lasers utvalg av lasersystemer, eller bruk skjema under for å kontakte oss direkte.

Related articles