Summa - Forskjell på Drag kniv og tangential kniv

Skjæremaskiner fra SUMMA med høy standard.

SKJÆRE TEKNOLOGI

I dag er informasjon om skjæreteknologi i skjæreplottere overalt rundt oss. Den når oss gjennom profesjonelle fagblader, brosjyrer, sosiale medier eller rett og slett gjennom muntlig markedsføring. Og kanskje noen kan ha fortalt deg om dragkniv eller tangentiell knivteknologi. Men hva er egentlig forskjellen på de ulike skjæreteknologiene?

Summa Drag kniv og tangential kniv

HVORDAN FUNGERER DRAGKNIV-TEKNOLOGI?

Den mest brukte skjæreteknologien for skjæremaskiner er dragkniv. For å forklare hva det er og hvordan det fungerer, bruker jeg vanligvis traktorplogen som en analogi.

Den første faktoren de har til felles er at begge verktøyene, dragkniv og plog, «dras» gjennom underlaget. For plogen vil dette være jord eller myr, mens for dragkniven vil dette være vinyl eller folie.
Den andre faktoren de har til felles er at begge verktøyene styres av eksterne elementer. For plogen vil det være traktoren som gjør en bevegelse ved å bokstavelig talt ‘dra’ plogen for å orientere seg i riktig retning. For dragkniven vil det være en kombinasjon av skjærehodebevegelsen og mediebevegelsen. Begge bevegelsene gjør at kniven vender i riktig retning fordi selve kniven kan rotere fritt i knivholderen.

Summa kniv

Med tanke på dette kan man spørre seg selv: Hvordan lager man så skarpe hjørner mens man bruker en dragkniv?
Det kan virke som et sjokk, men du lager faktisk aldri skarpe hjørner med en dragkniv.

Dragkniven må gjøre visse bevegelser i hvert hjørne uten å kunne løfte seg fra mediet for å lage et "skarpt" hjørne. Det er i hvert fall teorien bak. Siden alle disse ekstra bevegelsene er gjort på et minimalt nivå, er det praktisk talt umulig å se dette med det blotte øye. På sin egen måte kan en dragkniv bare lage skarpe hjørner, avhengig av underlaget og hva slags jobb du ønsker å kutte.

HVORDAN REAGERER DRAGKNIVEN MED VINYL OG ANDRE MATERIALER?

Dragkniven er definitivt riktig verktøy for å skjære design for reklametavler, lysbokser, vindusgrafikk,... Men, avhengig av tykkelsen på mediene, vil det bli mer synlige forvrengninger eller avvik bli i hjørnene. Noen ganger blir litt avrundede hjørner eller medier presset opp, avhengig av hvor mykt eller stivt mediet er. Noen kan påpeke at mengden trykk du kan bruke på dragknivknologien er begrenset, noe som er sant. Det er imidlertid en viss logikk i dette. Da brukes vanligvis høyere trykk for tykkere og hardere medier. Men dragkniv-teknologien er rett og slett ikke godt egnet til å kutte slike stive underlag.

Summa Drag kniv

HVA ER FORDELENE?

Selv om dragkniv-teknologien har sine begrensninger, er det fortsatt en kraftig og mye brukt teknologi. Det er derfor SummaCut-serien er en av de mest populære seriene med vinylskjærere som noen gang er bygget. Den tilbyr kraftig teknologi med et høyhastighets skjærehode, legendarisk sporing og et optisk posisjoneringssystem til en svært rimelig pris. Oppdag hvordan du kan få pålitelig og uanstrengt vinylskjæring til en lommebokvennlig pris med SummaCut-serien.

Summa drag kniv kuttehode

HVORDAN FUNGERER TANGENTIAL KNIV-TEKNOLOGIEN?

Som svar på begrensningene til dragknivteknologien og brukerens spesifikke behov, har Summa utviklet tangentialknivteknologien. I stedet for en fritt roterende kniv, vil tangentialkniven bli styrt av en motor. Denne eksterne motoren vil bokstavelig talt plassere kniven i riktig vinkel. Mens dragkniven forblir i mediet hele tiden under kutting, vil denne tangentielle teknologien løfte kniven opp fra mediet, rotere den og senke den tilbake i mediet.

Summa kniv

HVORDAN REAGERER DEN TANGENTIALKNIVEN MED VINYL OG ANDRE MATERIALER?

Resultatet av å bruke den tangentielle knivteknologien vil være perfekt utskårne hjørner i tynne medier, men også i tykke, stive medier. For det er ingen dragkrefter som vil påvirke knivens bane. Tangentialteknologien tillater mye høyere skjæretrykk og gjør at du kan bruke lengre kniver sammenlignet med dragknivteknologien. Som et resultat vil brukeren kunne kutte tykkere og hardere underlag med samme detalj og kvalitet som om det skulle kuttes i tynne underlag. Denne teknologien finnes vanligvis på flatbed-skjæremaskiner, som brukes til å kutte tykke underlag. For å oppnå høykvalitets kutt i applikasjoner som gulvgrafikk, kjøretøygrafikk, tekstil, sandblåsing, vei- og sikkerhetsskilter og mange flere, anbefaler vi på det sterkeste å bruke en skjæremaskin med tangentiell knivteknologi.

SUMMA OG TANGENTIAL KNIV-TEKNOLOGI

SUMMA OG TANGENTIAL KNIV-TEKNOLOGI

Summa har utviklet en overlegen teknologi med deres selvutviklede Tangential-skjæreteknologi. De høykvalitets tangentiale skjærehodene er kompakt og lette nok til å brukes på vinylskjærere. S Class 2 vinyl- og konturkuttere gir deg uovertruffen, tangentiell teknologi og uovertruffen presisjon som ingen andre i sin klasse.

Tangential-teknologi egner seg godt på flatbed-skjæremaskiner siden skjærehodet gir mer fleksibilitet i forhold til skjærepresisjon og tykkelse på materialet. Med en flatbed-skjæremaskin vil det ikke være noen begrensning i størrelse eller vekt på skjærehodet. (Hvis du er interessert i en allsidig flatbed-skjæremaskin, tilbyr Summa disse i variable størrelser. Nysgjerrig for mer, sjekk ut Summa F-serien).

Summa knivteknologi

HVA ER FORDELENE?

En av de mange fordelene Summa-knivteknologien tilbyr, er dens nøyaktige dybdekontroll. Mange tror tangentiell kutteteknologi bare er nyttig for bearbeiding av tykke underlag. Måten Summa implementerte denne teknologien på sine skjæreplottere gjør imidlertid at operatøren kan stille inn skjæredybden like nøyaktig som tykkelsen på et menneskehår.

Denne teknologien gjør det enklere å løsne vinyldelene etter skjæring. Siden hvert hjørne er perfekt formet og kuttet ved hjelp av en overskjæringsfunksjon, vil det å ta bort overflødig materiale være en lek. Selv det å skjære små detaljer i tykke vinyler og materialer blir enkelt.

Sist, men ikke minst, vil vi påpeke at perforering av materiale og å lage avrivningslinjer, ved å bruke FlexCut-funksjon, er så pålitelig på en tangentiell maskin, at du trygt kan gjøre dette også. Mulighetene er så mange at det er kun fantasien som setter begrensningene. Ikke nøl med å velge en tangentialkutter. Du vil ikke angre på valget!"

S KLASSE 2-SERIE LAR DEG VELGE MELLOM DRAG-, TANGENTIAL ELLER OPOS CAM - TANGENTIAL CUTTING HEAD

Med motorstyrt bladrotasjon og opptil 600 gram skjærekraft, kombinerer Summas S Class 2 T-serie presisjonen til en flatbedkutter med enkelheten og hastigheten til en rullematet kutter ved å bruke Summas legendariske True Tangential-skjærehode. Ganske enkelt T-serien kutter med mer kraft og nøyaktighet enn noen annen rullmatet vinylkutter på markedet i dag.

Last ned PDF brosjyre

Related articles