Top 10 Epilog Laser spørsmål

Epilog brukere er blandt de mest kreavtive folkene du kan finne. Facebook gruppen til Epilog har mange graveringspprosjekter og eksmpler på hvor mange applikasjoner du kan lage med en Epilog laser. Her kan du også finne mange gode tips og triks om du er helt fersk i laserverdenen.

Top 10 Epilog Laser spørsmål

Published by Jeanette Ekren on 27.jan.2023 13:44:45

Epilog fans har spurt og ekspertene har svart

Alvøen AS leverer lasermaskiner for varig merking av alle typer materialer. Kutting av plastskilt, trafolytt, akryler (plexiglass), finer, MDF og veldig mye mer. En Co2-laser har mange egenskaper og er nyttig i enhver bedrift, skole, universitet, arkitekt, makerspace og fablab virksomhet.

Les mer om laser i skole her og univeritet her

10 laserkutter spørsmål Epilog

Epilog brukere er blandt de mest kreavtive folkene du kan finne. Facebook gruppen til Epilog har mange graveringspprosjekter og eksmpler på hvor mange applikasjoner du kan lage med en Epilog laser. Her kan du også finne mange gode tips og triks om du er helt fersk i laserverdenen.

Her finner du de top 10 mest stilte spørmål når det gjelder bruk av lasermaskin fra Epilog, med svar fra ekspertene.

Gravere i treverk

1. Hvilke anbefalinger har dere når det gjelder gravering i treverk?

Masker treverket. Maskering hjelper med å redusere at slagg og røyk trekker inn i de graverte områdene og gjør det lettere å rengjøre graveringen.

Bruk "fra bunn til topp" graveringsfunksjonen. Dette er en funskjon i Epilogs print driver som tillater deg å gravere fra bunn av designet og opp, i steden for å gravere fra topp til bunn. Funksjonen gjør at røyk og slagg ikke legger seg ned i de graverte områdene etter hvert som laserstrålen beveger seg over jobben. 

Rengjør arbeidet etterpå med mildt vaskemiddel, grønnsåpe eller citrusrens.

Gravere på glass med laserkutter

2. Jeg er litt bekymret for å gravere i glass. Har dere noen gode råd?

Først og fremst må du huske på at all type glass ikke laget på samme måte. Du tenker gjerne at du trenger en ekslusiv type glass for å få det beste graveringsresultatet, men det stemmer ofte ikke. Mange av våre kunder graverer på glass som blir brukt i alt fra restauranter, glass fra rimelige butikker. Du kan oppnå like godt resultat på begge typer glass.

Vi har også et godt råd for hvordan du kan oppnå jevn frostet finish.

Om du bruker en lavere oppløsning på rundt 300dpi, så vil du oppnå et bedre resultat på glass siden du splitter punktene du graverer.

Om du endrer sortfargen i grafikken din til 80% så vil du se en forbedring i graveringskvaliteten. Vi anbefaler også at du kjører jobben med Jarvis dittering mønster i driveren (du finner denne under raster hastighet og styrke instillingene) . Dette vil gi deg en mykere finish. Noen foretrekker å legge en våt avispapir bit eller tørkepapir som er litt større en grafikken oppå området de graverer. Dette skal hjelpe med å fordele varmen og forbedre graveringen. Det er viktig da å forsikre seg om at det ikke er folder eller krøller i papiret. En annen metode er å bruk fingeren eller et tørkepapir til å påføre et tynt lag med oppvaskmiddel eller annen mild såpe. Dette hjelper også med å fordele varmen under gravering. Poler området med ScotchBrite pusseklut eller noe lignende for å få bort små og mikroskopiske glassbiter som har blitt liggende i arbeidet.

Lage modeller med en laserkutter

3. Har dere noen råd for gravering i finer eller balsa tre?

Dette er vanligvis materialer som oftere blir skjært med laser enn gravert. Når det gjelder gravering så anbefaler vi å starte med de anbefalte innstillingene fra vår manual. Finer kan være utfordrende siden det er et flerlags inkonsistent materiale med tanke på skjæring. Balsa virker som et veldig lett materiale å jobbe med. Mange av våre kunder bruker dette materialet til å bygge ulike typer modeller.

Laserkutte i lær

4. Jeg vurderer å utvide min foretning til å drive med gravering i lær. Er dette utfordrende?

Over hodet ikke. Det er enkelt å skjære å gravere i lær. Mange av våre kunder lager spesiallagede produkter i lær som f.eks lær journaler, glassbrikker og mye mer.

Ferdige instillinger laserkutter

5. Hva er de beste instillingene for gravering på kunstskinn?

Dette avhenger av type maskin og wattstyrke, men vi anbefaler å starte med de anbefalte instillingene for lær i epilogs brukermanual. Om du er i tvil, så start med relativt høy hastighet og lav styrke. Om du ikke endrer på plasseringen av objektet du graverer så har du muligheten til å kjøre flere passeringer for å skape det uttrykket du ønsker.

Laserkutte i akryl

6. Jeg misliker å sløse med materialer. Har dere eksepler på stilige prosjekter kan jeg kan lage med restematerialer fra tidligere prosjekter?

Restematerialer er supert ikke bare for å lage nye ting, men også veldig nyttig når du skal teste eller øve deg på instillinger. F.eks instillinger til krevende jobber som detaljerte fotografi eller mindre grafikk. Vi har sett kunder lage all slags kunstverk og ting med restematerialer, som f.eks sidebelyste akrylskilt, dekorelementer, navneskilt med mer.

Laserkutter programvare

7. Jeg har en MAC. Kan jeg bruke denne sammen med Epilogs lasere?

Epilog systemene kjører via hvilket som helst Windows-basert grafisk design programvare. Mange av våre kunder bruker PC med CorelDraw. De kundene våre som bruker MAC går ofte via Parallels eller Boothcamp når de skal koble seg til laseren, eller så kjøper de en kompatibel PC som er dedikert til bruk sammen med laseren.

Vedlikehold av laserkutter

8. Har dere noen tips til hvordan jeg han vedlikeholde maskinen? Hvordan bør jeg rengjøre maskinen min?

Den viktigste delen av vedlikeholdet er å rengjøre maskinen, spesielt optikken. Ofte og grundig rengjort optikk gjør at laseren til en hver tid leverer presist resultat hver gang. Andre vedlikeholdsrutiner vil avhenge av hvilken lasermodell du har. Du finner oversikt over rutinene for din maskin i bruker maskinen som følger med din maskin. Det er også mulig å finne videoer på Epilogs nettside som viser deg hvordan du gjennomfører de ulike stegene av vedlikeholdet.

Laserkutte og gravere tekstil fleece

9. Kan jeg bruke laseren min til å utvide produskjonen min med ulike klærapplikasjoner?

Absolutt! Epilog systemene kan både kutte og gravere på alle typer tekstiler. Vi har sett kunder gravere direkte på fleece hettegensere, lærjakker, forklær, servietter og mye mer.

Laserspørsmål

10. Kan dere anbefale noen rimelige materaler jeg kan teste på?

Det er perfekt å bruke restematerialer når du skal teste hastighet og styrke instillinger eller eksperimentere med ulike oppløsninger. Mange av våre kunder drar til en lokal butikk der du kan få tak i rimelige byggematerialer som tre, fliser, stein eller glass til sine testprosjekter. Bruktbutikker er også et bra sted å finne ulike typer materialer til en rimelig penge. Ellers finnes det også et stort utvalg butikker som selger rimelige småartikler til hjemmet. Dette kan være et bra sted å finne glass til vin, øl og annen drikke som du kan øve på.

Snakk med oss om ditt merkebehov

Alvøen AS er din solide maskinleverandør og engasjerte servicepartner. Vi leverer lasermaskiner for permanent merking. Vi har lang erfaring med varig merking og veileder deg for å finne den maskinen som passer ditt merkebehov.

Related articles